Wizyta cudownie uzdrowionej Korsarykanki

Floribeth Moraz Diaz to kostarykańska prawniczka. W kwietniu 2011 roku doznała krwotocznego udaru mózgu. Podczas zabiegu ratującego jej życie, lekarze zdiagnozowali u niej tętniaka mózgu. Niestety z powodu jego umiejscowienia, operacyjne usunięcie tętniaka było niemożliwe.

Od Wielkiej Soboty jej mąż Edwin wraz z całą rodziną odmawiali różaniec. Prośby o uzdrowienie kierowali do Boga za wstawiennictwem Jana Pawła II.

Po powrocie ze szpitala do domu Floribeth Mora Diaz mogła już jedynie leżeć na łóżku, gdyż była częściowo sparaliżowana. 1 maja 2011 roku obejrzała transmisję telewizyjną z beatyfikacji Jana Pawła II. Później modliła się do papieża-Polaka.

Kiedy się obudziła, usłyszała głos: „Podnieś się, nie lękaj się”. Kobieta wstała, a jej stan zdrowia błyskawicznie się poprawiał. Lekarze podczas badań stwierdzili zniknięcie tętniaka, co było niewytłumaczalne z medycznego punktu widzenia.

Floribeth Moraz Diaz bardzo chciała odwiedzić rodzinny kraj naszego Papieża. Na zaproszenie Księży Werbistów odwiedza Polskie miasta i głosi swoje świadectwo. więcej informacji na www.werbisci.pl

W najbliższy wtorek 20 maja 2014 roku w Parafii pw Świętej Teresy od Dzieciątka Jezus w Kleosinie przy ul Zambrowskiej 24 o godz. 18:00, odbędzie się Msza Święta z udziałem Floribeth Moraz Diaz. Msza Święta będzie dziękczynieniem za kanonizację papieża Jana Pawła II. Po wspólnej modlitwie Floribeth da swoje świadectwo łaski uzdrowienia.

Zapraszamy do wspólnej modlitwy.