Jastarnia

REKOLEKCJE Z MORZEM I BOGIEM

Organizator: Księża Werbiści

Rekolekcje czerwcowe 12-26 czerwca 2021 r.

Rekolekcje wrześniowe: 28 sierpnia - 11 września 2021 r.

Zapisy pod numerem tel. 532 318 632

WCZASOREKOLEKCJE

Organizator: Księża Werbiści

26 czerwca - 28 sierpnia 2021 r.

Zapisy pod numerem tel. 532 318 632

Zostań z Panem Bogiem

NIE REALIZUJEMY BONÓW TURYSTYCZNYCH

Informacje o Ośrodku

Ośrodek Duszpastersko-Wypoczynkowy im. Jana Pawła II w Jastarni

Prowadzony przez Księży Werbistów

Latem Jastarnia budzi się z zimowego snu i rozkwita jako jedna z najpiękniejszych miejscowości letniskowych północnej Europy.

Piękne, czyste plaże. Do zwiedzenia zabytkowy Kościół, port rybacki, Muzeum pod Strzechą, Chata Rybacka oraz Fortyfikacje.  Otoczona jest iglastymi lasami przez który przeprowadzona jest ścieżka rowerowa w stronę Helu i Władysławowa. Po Zatoce Gdańskiej można przepłynąc rejs kutrem rybackim i zapoznać się z historią tej ziemi. W  Centrum jest poczta, ośrodek zdrowia, apteka, kino, wesołe miasteczko i wiele innych atrakcji turystycznych.

Co roku odwiedzają nas wspaniali ludzie, którzy tworzą miłą atmosferę podczas której można wypocząć fizycznie, a przede wszystkim duchowo.

Ośrodek położony jest w środku półwyspu Helskiego - 13 km od Helu i 22 km od Władysławowa, co powoduje jego atrakcyjność pod względem możliwości zwiedzenia wielu ciekawych i historycznych miejsc:

- HEL – latarnia morska, muzea, fokarium

- Władysławowo - wieża widokowa, lunapark,

- Jastrzębia Góra – wybrzeże klifowe

- Trójmiasto to niecałe 1,5 godziny p ociągiem.

Na powierzchni 4 ha znajdują się 74 domki kempingowe 3 i 4 osobowe. W domku 3 osobowym jest 1 łóżko piętrowe oraz tapczan.W domku 4 osobowym są 2 łóżka piętrowe. Domki są domkami bliźniaczymi, przed każdym domkiem jest mały tarasik, a w ich wyposażeniu jest pościel. Domki są sympatyczne, biwakowe, ale lepsze, wygodniejsze i tańsze od namiotu.Toalety, łazienki prysznice znajdują się w dwóch blokach sanitarnych w tym jeden był całkowicie zmodernizowany, powiekszony w 2015 roku. Na terenie ośrodka jest  boisko do gry w siatkówkę, miejsce na ognisko, parking. Kwaterunek rozpoczyna się w sobotę o godz. 15:00, natomiast kończy się w następną sobotę o godz. 9:00.

Wypoczynek i modlitwa

Do dyspozycji gości jest Kaplica pw. o. Pio. Codziennie odprawiane Msze Święte w niedziele i święta o godz. 10:30, natomiast w dni powszednie o godz. 8:30.  We wtorki i czwartki odbywają się Adoracje o godz. 20:00, a o godz. 15:00 odmawiamy Koronkę do Miłosierdzia Bożego.

Domowe posiłki

Śniadania, obiady i kolacje.

Naładować baterie na cały rok

Tak mówią przyjeżdźający co roku goście.

Przyjeżdźają jak do siebie, tworząc spokojną i radosną atmosferę. Tak więc serdecznie zapraszamy starych bywalców oraz chętnych do mile spędzonych wakacji z nami. Zapraszamy również grupy zorganizowane,  rekolekcyjne, modlitewne oraz schole i wspólnoty .

ul. Mickiewicza 33

84-140 Jastarnia