Potrzebuje pomocy

Jeśli szukasz pomocy

Jeżeli szukasz pomocy dla osoby uzależnionej bądź sam jesteś uzależniony od (środków psychoaktywnych, alkoholu, hazardu, Internetu) skontaktuj się z nami.

Zadzwoń pod nr 85 7445224

lub napisz: etap@stowarzyszeniedroga.ayz.pl

Jeśli potrzebujesz pomocy rzeczowej lub żywnościowej zadzwoń Centrum Darów tel. 85 67 56 406, e-mail centrum-darow@wp.pl. Uzyskasz informację jak można skorzystać z oferowanej pomocy.

1. POMOC ŻYWNOŚCIOWA ul. Proletariacka 21 – co 2 tygodnie wydajemy paczki żywnościowe z żywności pochodzącej z POPŻ Program 2015 (zainteresowani muszą dostarczyć skierowania z Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie) Wydawanie paczek odbywa się wg harmonogramu dostępnego na miejscu w siedzibie Stowarzyszenia DROGA ul. Proletariacka 21

1. POMOC RZECZOWA ul. Węglowa 8- co 2 tygodnie wydajemy pomoc rzeczową w postaci: mebli, sprzętów AGD/RTV, odzieży, obuwia dla dzieci i dorosłych, zabawek itp. Zapraszamy do Centrum Darów. Pomoc jest wydawana we środy co 2 tyg. godz. 9:00 – 11.00 wg harmonogramu dostępnego na miejscu w siedzibie Stowarzyszenia DROGA ul. Proletariacka 21, lub na ul. Węglowej 8 (byłe magazyny wojskowe wjazd od ul. Traugutta - Magazyny Centrum Darów). Dary wydawane są dla osób, które zgłoszą się osobiście z podaniem (potwierdzonym przez MOPS) i dowodem osobistym.

Jeśli wiesz o kimś komu trzeba pomóc

Jeśli jesteś świadkiem krzywdzonego i zaniedbanego dziecka, bądź znasz rodzinę, która jest dysfunkcyjna, ma problemy z alkoholem, jest  w niej przemoc i ubóstwo skontaktuj się z nami.

Zadzwoń pod nr 85 6525906

lub napisz: naszdom.droga@wp.pl

JEŚLI SZUKASZ POMOCY

Skontaktuj się z Nami