Światło Pojednania

Jak co roku, również i teraz już po raz szesnasty w nadchodzącym okresie Wielkiej Nocy pragnę zorganizować Akcję Świąteczną „Światło Pojednania”, dzięki której chciałbym zebrać fundusze by móc zorganizować paczki dzieciom najbardziej potrzebującym, opuszczonym z małych wiosek z byłych terenów PGR-ów. Chcemy pomóc również potrzebującym na Ukrainie w Parafii Ojca Marka Wójcika SVD pw. Przemienienia Pańskiego w Nowej Uszycy diecezja Kamieniecko – Podolska, obwód Chmielnicki, region Podole.

Dzięki Państwa pomocy ubiegłoroczna akcja pozwoliła przygotować paczki świąteczne w ilości blisko 4 000 osobom, które zostały rozdane i rozwiezione po gminach z terenów byłych PGR-ów.

Jednym z akcentów naszej akcji jest przygotowanie pocztówek i innych ozdób świątecznych, przez wolontariat, osoby nam sprzyjające, oraz rodziców i dzieci z „Naszego Domu”, osadzonych w Areszcie Śledczymi Zakładzie Karnym w Białymstoku, z których dochód przeznaczony jest na cel naszej akcji. W ten sposób nasi podopieczni przyczynią się do udzielenia pomocy  innym dzieciom potrzebującym.

Poniżej przedstawiamy nasze tegoroczne propozycje pocztówek świątecznych.

Można je nabyć odsyłając zamówienie na podany adres internetowy, zamawiając telefonicznie, faksem, bądź kupując na naszych stoiskach.

Serdecznie dziękuję, że nie zapomnieliście o najmłodszych ludziach w naszym regionie, którym los dał ciężką drogę dzieciństwa. Jeśli byłaby taka możliwość nawiązania tegorocznej współpracy składam na Państwa ręce wdzięczność wszystkich dzieci oraz rodzin, które zostaną wsparte podczas akcji „światło Pojednania”.

Wierząc w przychylność proszę o pozytywne ustosunkowanie się do mojej prośby.