Akcje

Akcja Wielkanoc - Światło Pojednania

W tym roku w ramach akcji Wielkanocjej "Światło Pojednania" chcemy pomóc  4000 najuboższym białostoczanom i mieszkańcom okolicznych gmin. Dostaną oni przed świętami paczki żywnościowe. Każda będzie ważyć około 10 kg. Nie zabaranie w nich szynki, kiełbasy, jajek, sera żółtego, kaszy, makaronu, oleju, cukru, herbaty.

Bardzo liczymy, że w zgromadzeniu żywności pomogą jak zawsze hojni białostoczanie. Zbiórki przeprowadzane będą w hipermarkecie Auchan przy ul. Produkcyjnej w każdy piątek i sobotę (do 23 bm.) w godz. 10-16. W 17 miejscach w Białymstoku ustawione zostaną stoły ze świątecznymi ozdobami, które przygotowują nasi podopieczni i wolontariusze. Będą to  paschały, gipsowe baranki, pisanki, kartki na świąteczne życzenia. Ozdób należy szukać w sklepach PSS Społem, w Selgrosie, w urzędach wojewódzkim i miejskim, w obu urzędach skarbowych. Dochód z ich sprzedaży zostanie przeznaczony na wsparcie akcji Wielkanocnej.

Media o akcji:

Kurier Poranny - Stowarzyszenie Droga rozdaje paczki żywnościowe na Wielkanoc (zdjęcia)

Współczesna -"Światło Pojednania”. Ruszyła akcja Stowarzyszenia Droga

Onet - Podlaskie: wielkanocne paczki dla ubogich od Stowarzyszenia "Droga"

Radio Białystok - Żywność na święta dla najuboższych

Gazeta.pl Białystok -Droga kury rozdaje. Kolejna akcja charytatywna ojca Edwarda Konkola

Poranny.pl - Droga rozdaje kury

TVP Białystok - Droga rozdaje paczki