Rusza Akcja 'Zaopiekuj się Aniołkiem'

Rusza Akcja charytatywna „Zaopiekuj się Aniołkiem”

Celem akcji jest

zebranie artykułów do przygotowania paczek świątecznych dla dzieci 900 szt

oraz dla 5 000 osób paczki żywnościowe podopiecznym dzieciom z województwa podlaskiego, które były na koloniach w Jastarni.

Jeśli możesz zorganizować zbiórkę ... chcesz wysłać pocztówkę lub świąteczną ozdobę wybież ją u Nas i wrzuć dowolny datek.

Zorganizuj zbiórkę żywności, słodyczy lub dołącz się do niej.

A my za zebrane datki zakupimy brakujące rzeczy tj słodycze i zabakę do paczek oraz artykuły spożywcze, które trafią do potrzebujacych rodzin.

„Anioły są wśród Nas”

Włącz się jak chcesz i możesz:) Pamiętaj Dobro powraca

• „ Ozdoby i dekoracje świąteczne” – ręcznie wykonane przez dzieci i podopiecznych Stowarzyszenia DROGA w ramach działań Pracowni Artystycznej – za dobrowolny datek dostępne na terenie stoisk samoobsługowych w większych i mniejszych sklepach oraz w siedzibie Stowarzyszenia DROGA. Udekoruj swój dom, podaruj bliskim wielki dar, a potrzebującym pomoc żywnościową.  Zobacz, wybież i zamów ofertę pocztówek

• „Ręcznie wykonane świąteczne karty pocztowe” – do nabycia ręcznie wykonane Bożonarodzeniowe karty świąteczne – Zapraszamy firmy, instytucje do zapoznania się z ofertą i zakup kart pocztowych wykonanych specjalnie dla Ciebie.

• „Uskrzydlamy…. – zbiórką żywności i słodyczy w szkołach, przedszkolach i innych instytucjach, firmach. Paczki słodycze z prezentami podopiecznym dzieciom z gmin rozwożone będą w okresie świątecznym. Pomóż nam zorganizuj zbiórkę słodyczy, zabawek i żywności w swojej szkole, przedszkolu, firmie. Zapraszamy do współprace tych, którzy jeszcze do tej pory nie zgłosili się. Naprawdę warto, to fantastyczny sposób na przeżycie tak ważnych świat jak Boże Narodzenie. PLAKATdo wydruku. Pismo z prośbą o zbiórkę słodyczy i żywności do wydruku:)

• Kiermasze świąteczne – zapraszamy do organizowania kiermaszy świątecznych na terenie Państwa w szkół, przedszkoli i innych instytucji, firm. Fantastycznie jest przekazać kawałek siebie innym na święta za pomocą własnoręcznie przygotowanych ozdób. Można również rozprowadzać ozdoby przygotowane w ramach Pracowni Artystycznej Stowarzyszenia DROGA.

• Żywa Szopka pod Ratuszem – stolika z ozdobami świątecznymi przygotowanymi przez podopiecznych Stowarzyszenia DROGA oraz niezbędne tradycyjne elementy takie jak Rodzina Święta, żywe zwierzęta (owieczki i osiołek) oraz wspólne kolędowanie. Zaproszone są młodzieżowe i dziecięce zespoły wokalne takie jak dzieci ze Szkoły Estradowej im Anny German w Białymstoku oraz dzieci z Zespołu Słońce w Kapeluszu ze Spółdzielni Mieszkaniowej Słoneczny Stok z Klubu Kaktus.  Szopka ze zwierzętami otwarta będzie od 16 grudnia w godzinach: poniedziałek – piątek 12.00 – 18.00, sobota i niedziela 10.00 – 17.00

• Stoły samoobsługowe wraz ze zbiórką żywności w sklepach PSS SPOŁEM od 8 grudnia 2016

Paczki żywnosiowe będą pakowane i przygotowywane przd Świętami Bożego Nararodzenia i rozwiezione przez wolontariuszy do domów dzieci. Zostań pomocnikiem i Wolontariuszem Drogi.

Zadzwoń, napisz, dowiedz się ZAPRASZAMY – Wspólnie możemy więcej!

Marta Daniszewska 856524717, mail: marta-daniszewska@wp.pl