Akcja pomocowa przed Świętami Bożego Narodzenia

Pomoc potrzebującym przed Świętami

Jak co roku, również i teraz już po raz szesnasty w nadchodzącym okresie Bożego Narodzenia pragnę zorganizować Akcję Świąteczną „Zaopiekuj się Aniołkiem”, dzięki której chciałbym zebrać fundusze by móc przygotować 1 200 paczek dzieciom najbardziej potrzebującym, opuszczonym z małych wiosek z byłych terenów PGR-ów. Chcemy pomóc im w przetrwaniu zimy, obdarowując ubraniami, żywnością i innymi niezbędnymi rzeczami. W tym roku pragniemy skompletować nie mniej paczek niż w zeszłym roku, czyli dla około 6000 osób.

Dzięki Państwa pomocy ubiegłoroczna akcja pozwoliła przygotować paczki świąteczne w ilości blisko 5809 osobom, które zostały rozdane i rozwiezione po gminach z terenów byłych PGR-ów.

Jednym z akcentów naszej akcji jest przygotowanie pocztówek i innych ozdób świątecznych, przez wolontariat, osoby nam sprzyjające, oraz rodziców i dzieci z „Naszego Domu”, osadzonych w Areszcie Śledczym w Białymstoku, z których dochód przeznaczony jest na cel naszej akcji. W ten sposób nasi podopieczni przyczynią się do udzielenia pomocy  innym dzieciom potrzebującym.

Serdecznie dziękuję, że nie zapomnieliście o najmłodszych ludziach w naszym regionie, którym los dał ciężką drogę dzieciństwa. Jeśli byłaby taka możliwość nawiązania tegorocznej współpracy składam na Państwa ręce wdzięczność wszystkich dzieci oraz rodzin, które zostaną wsparte podczas akcji „Zaopiekuj się Aniołkiem”.