Pocztówki pracowni artystycznej

Droga do domu

Akcja Bożonarodzeniowa - przygotowane pocztówki i inne ozdóby świąteczne, przez wolontariat, osoby nam sprzyjające oraz rodziców i dzieci z „Naszego Domu”, osadzonych w Areszcie Śledczym w Białymstoku, z których dochód przeznaczony jest na cel naszej akcji. W ten sposób nasi podopieczni przyczynią się do udzielenia pomocy  innym dzieciom potrzebującym.

Zebrany dochów z akcji zostanie przeznaczony na

Paczki ze słodyczami i drobnymi prezentami tak, aby zawitać do każdego dziecka i ich rodzeństwa, które w tym roku było w Jastarni na koloniach terapeutycznych – jest to blisko 1500 dzieci. Chcemy sprawdzić jak się mają i czego potrzebują oni i ich rodziny. Indywidualnie wesprzeć i pochylić się nad polepszeniem ich sytuacji. W ubiegłych latach bywało różnie, niektórym podłączaliśmy wodę do domu, innym pomagaliśmy uregulować sytuacje własnościową domu, by mogli podłączyć do niego kanalizacje, innym remontowaliśmy pokoje czy mieszkania, doposażaliśmy w meble, odzież, opał czy sprzęt rehabilitacyjny i dla osób niepełnosprawnych.

Pozostałe zebrane fundusze pragniemy przeznaczyć razem z 1% na indywidualną pomoc rodzinom, które walczą o powrót dzieci z placówek do domu , albo by nie zostały z nich zabrane. W ramach akcji „Droga do domu…” znamy potrzeby i trudności rodzin z programu „Odzyskać Dziecko”, który realizujemy. Te rodziny często po utracie dzieci podejmują nierówna walkę z losem o powrót dzieci. Muszą często polepszyć warunki życia dla dzieci jako warunek ich powrotu. Nie maja pomocy od państwa, ani 500+, ani zasiłków, a remonty i doposażenie mieszkań przekracza ich możliwości finansowe.

Poniżej przedstawiamy nasze tegoroczne propozycje pocztówek świątecznych.

Pocztówki dostepne są w pracowni w siedzibie Stowarzyszenia, na naszych stoiskach można również zamówić telefonicznie, faksem podając numery pocztówek.

Serdecznie dziękuję, że nie zapomnieliście o najmłodszych ludziach w naszym regionie, którym los dał ciężką drogę dzieciństwa. Jeśli byłaby taka możliwość nawiązania tegorocznej współpracy składam na Państwa ręce wdzięczność wszystkich dzieci oraz rodzin, które zostaną wsparte podczas akcji „Droga do domu…”.

Wierząc w przychylność prosimy o dowolną formę właczenia się w naszą akcję.

Osoba kontaktowa:

Pracownia Artystyczna