KampDay na Uniwerytwcie w Białymstoku

KampDay

Pierwszego dnia, w środę 22 kwietnia,
odbyła się inauguracja KampDays z udziałem rektora uczelni, prof. Leonarda Etela. Wystąpił Chór Akademicki UwB oraz studencka grupa improwizacyjna MEWA. Wcześniej na scenie zaprezentowali się nasi podopieczni.

Wszystkim przybyłym gościom oraz osobom biorącym udział w aukcji charytatywnej serdecznie dziękujemy.

Czwartek, 23 kwietnia, upłynął pod znakiem sportu. W Hali Sportowej UwB odbył się turniej futsalu. Natomiast na terenie kampusu rywalizowali miłośnicy gier komputerowych i paintballu. O 11.00 odbyła się „Halicjada”, czyli bieg na 1,5 km o puchar prorektora uniwersytetu, prof. Jerzego Halickiego.

W piątek 24 kwietnia, odbył się integracyjny studencki piknik na placu za Uniwersyteckim Centrum Kultury. Na scenie pod chmurką wystąpił Kabaret "Urwani", zespół Mellow Heads, Next to the Road, The Black Sheep, Holy Tram, Wolne Koty oraz DJ Pudlik. W programie zabawy także loteria fantowa i wręczenie nagród zwycięzcom turniejów sportowych.

Dni kampusu zostały objęte Patronatem Honorowym przez Marszałka Województwa Podlaskiego oraz Prezydenta Miasta Białegostoku.