Czas zimowego wypoczynku

Dzieci w DRODZE

Okres świąteczny szybko się skończył, a tuż za nim wystawianie ocen semestralnych i nadeszły upragnione ferie zimowe. Jak co roku mogliśmy liczyć na pomoc i okazane dobro ze strony wielu firm i miejskich placówek kulturalnych. Nasze najmłodsze dzieciaki mogły skorzystać z atrakcji w Fikolandzie, Bajkolandzie i Psotniku, najeść się do syta w pizzerii Paradiso czy zwiedzić Muzeum Wojska w Białymstoku. Nieco starsze pociechy pokonywały kolejne metry na ściance wspinaczkowej OKAPIK, grały w kręgle, bilard oraz doskonaliły swoje umiejętności pływackie na basenie w Międzyszkolnym Ośrodku Sportowym przy ul. Zwycięstwa 28 w Białymstoku.

Po raz pierwszy skorzystaliśmy także z Parku Trampolin JUMPER w Białymstoku, co było najbardziej wyczekiwaną atrakcją całych ferii. Ciekawymi okazały się także zajęcia organizowane przez wychowawców na miejscu - w Naszym Domu - np. ostatkowy Bal Przebierańców. Wyciągnęliśmy z szaf nasze stroje, zrobiliśmy maski i ruszylismy na wybieg aby zaprezentować swój oryginalny strój. Wygrał bezsprzecznie Krystian - a właściwie Krystyna oraz mała Elza. Były także konkursy, zabawy, pączki, tańce, hulańce - czyli to, co tygryski lubią najbardziej :D ehh... szkoda, że tak szybko to minęło i nadszedł czas powrotu do szkoły. Ale nie martwimy się, jeszcze tylko: luty, marzec, kwiecień, maj, czerwiec i... WAKACJE, znów będą WAKACJE :D

Więcej zdjęć w naszej galerii.

O nas< Ludzie< Zarząd i dane< Historia< Aktualności< In Memoriam< Archiwum<