Wigilia przy Ratuszu

Ekumeniczna Wigilia MIejska 2015

EKUMENICZNA WIGILIA MIEJSKA 2015

20 grudnia NIEDZIELA o godz. 13:00 na Placu Miejskim w Białymstoku odbędzie się Ekumeniczna Wigilia Miejska. Wspólne kolędowanie, dzielenie się opłatkiem, życzenia Pana Prezydenta Miasta Białegostoku, błogosławieństwo biskupów Kościoła katolickiego oraz prawosławnego.

Wspaniali ludzie i firmy, które się włączyły to KASOL – 12 000 szt. pierogów, PSS SPOŁEM – 1000 bochenków chleba, Sieć Restauracji Chili Pizza – 2 tony bigosu i 300 kg śledzia, SCHENKER i Hotel Knieja-Supraśl pierożki, sałatkę, makowiec, śledź, Garmażeria Lech bigos, Best Western Hotel Cristal – odgrzewanie bigosu i wiele indywidualnych osób bez pomocy i poświęcenia czasu by się nic nie udało. Firma KEWLAR przekazała jednorazówki na to wyjątkowe spotkanie.

Gro wolontariuszy obsługujący punkty żywnościowe, wiele aniołków które będą roznosiły opłatki, będzie można otrzymać pisemne błogosławieństwo DLA RODZINY od biskupów Kościoła prawosławnego i katolickiego oraz życzenia Pana Prezydenta.

Już od godz. 12:00 śpiewać będą wokaliści Szkoły Estradowej im. Anny German oraz Klubu Słońce w Kapeluszu. Następnie swym śpiewem ogrzeje nam serca Chór Uniwersytetu Medycznego w Białymstoku, Schola Cantate Deo pod kierownictwem Pani Marii Wiszowatej, Chór prawosławny.

A z uprzejmości Pana Dyrektora  Andrzeja Lechowskiego wolontariusze, soliści, małe i duże aniołki będą mogły się przebrać, ogrzać w Muzeum Podlaskim.

Cieszymy się na myśl o spotkaniu i wspólnym dzieleniu się opłatkiem.

Wszystkich serdecznie zapraszamy na to wyjątkowe spotkanie, jeśli ktoś chciałby się jeszcze włączyć to np. w formie wypieków lub pierogów :)  Zapraszamy