Pomoc rodzinom z Województwa Podlaskiego

W ubiegłym roku dzieci będące na koloniach w Jastarni powróciły z wakacji nie tylko ze wspaniałymi wspomnieniami, ale również z tornistrami wypełnionymi w podstawowe artykuły szkolne, z różnymi nagrodami i zabawkami. Podczas Świąt Bożego Narodzenia rodziny z gmin, które są pod naszą roczną opieką otrzymały pomoc w postaci paczek żywnościowych, do ich domów wolontariusze w okresie Świątecznym dowieźli prezenty od Mikołaja.  W tym czasie udzielaliśmy pomocy w formie mebli, ubrań, obuwia oraz żywności.

W Naszym Domu miały miejsce zajęcia terapeutyczne dla dzieci i rodziców z gmin, objętych Rocznym Programem Pomocowym. W ramach programu odbyły się:
- zajęcia rekreacyjne w przedszkolu dla najmłodszych
- zajęcia socjoterapii w 4 grupach wiekowych - dla uczniów szkół podstawowych
- zajęcia psychoedukacyjne dla młodzieży gimnazjalnej
- grupowy trening empatii oraz warsztaty z zakresu FAS/FASD dla rodziców
- MIKOŁAJKI w HIPERMARKECIE AUCHAN przy ul. Produkcyjnej – pyszny tort dla wszystkich a dla dzieci kolorowanka do ozdobienia.

Współpracujemy z poszczególnymi gminami, aby dotrzeć do rodzin najbardziej potrzebujących na terenie gminy i pomóc im w pokonaniu problemów, a w efekcie w usamodzielnieniu.

Więcej zdjęć ze spotkania kliknij tutaj

O nas< Ludzie< Zarząd i dane< Historia< Aktualności< In Memoriam< Archiwum<